Skip to content
Jan Grimmefält, ordförande i Samfällighetsföreningen Bolet och Patrick Antonsson, teknikchef på Elinväst AB
Jan Grimmefält, ordförande i Samfällighetsföreningen Bolet och Patrick Antonsson, teknikchef på Elinväst AB

News -

​Ladeanlegg for elbil og oppgradering til LED går hånd i hånd.

Det svenske installatørfirmatet Elinväst jobber med en rekke boligprosjekter i Sverige, og har ved flere anledninger gjennomført installasjon av ladeanlegg for elbil i kombinasjon med en oppgradering til LED belysning. Et godt eksempel er borettslagsforeningen Bolet i Kållered syd for Gøteborg. Der fikk samtlige parkeringsplasser egen ladestasjon, samtidig som nye LED armaturer ble installert.

- Ved å bytte til mer energieffektiv belysning i borettslaget frigjør vi ekstra strømkapasitet til lading av elbil. Vi ser en økende etterspørsel etter disse to prosjektene i kombinasjon, sier Patrick Antonsson, teknisk sjef på Elinväst AB.

Effektivisering av arbeidsprosessen gjennom å kombinere installasjon av ladestasjoner og belysning appellerte til styret i borettslagsforeningen Bolet.

- Å gjøre disse to prosjektene samtidig sparer både tid og penger, og det er en bærekraftig måte å jobbe. Vi er veldig fornøyd med alt fra prosjektering og installasjon, til oppfølging etterpå. Arbeidet har gått veldig smidig, sier Jan Grimmefält, styreleder i Samfällighetsföreningen Bolet.

Besparelsen man får ved å gå over til LED, investeres vi i andre miljøsmarte løsninger, - i dette tilfellet installasjon av ladestasjoner på parkeringsplassene.

- For oss var det kostnadseffektivt å samle hele prosjektet hos en leverandør, som kunne tilby oss løsninger for både LED og elbillading. En strålende løsning, rett og slett, avslutter Jan Grimmefält.

DEFA har levert 44 ladestasjoner og 44 LED armaturer til Bolet. Samtidig ble alle kabler i garasjen byttet ut og anlegg ble oppgradert med jordfeilsbrytere for å øke sikkerheten.

Topics

Categories

Contacts

Anders Granquist

Anders Granquist

Press contact Executive Vice President, DEFA Group Marketing and Business Development +4792402585 DEFA Group

Related content